The Reader

Submitted by Julian Voss-Andreae

0

Client: Portland Community College

Location: Portland, OR, United States

Completion date: 2017

Project Team

Artist

Julian Voss-Andreae

Client

Chabre Vickers

Portland Community College

Overview

The Reader, 2017
Stainless steel
96” x 66” x 74” (244 x 167 x 186 cm)
Location: Portland Community College (Portland, Oregon)

Goals

The Reader for Portland Community College’s new Southeast Campus and Library is a monumental female figure sitting cross legged on the lawn, reading a large book. The sculpture comprises of evenly spaced polished stainless-steel slabs with gaps in between.
The figure appears to consist of solid steel when approached from the side but virtually disappears when viewed face-on, making the sculpture highly engaging to diverse audiences.