STOTFOLD COUNCIL OFFICES AND COMMUNITY HALL

Submitted by TOM PEARMAN

0

Client: Central Bedfordshire Council

Location: BEDFORDSHIRE, United Kingdom

Completion date: 2017

Artwork budget: $65,000

Project Team

Artist

TOM PEARMAN

TOM PEARMAN

Client

Central Bedfordshire Council

Central Bedfordshire Council

Overview

Central Bedfordshire Council commissioned Pearman to undertake a public art commission for a new council community hall and council offices in Stotfold, Bedfordshire. Pearman designed and managed a vitreous enamel cladding and glazing vinyl system spanning 3 elevations. The artwork is a continuous design that overlaps 60 meters of the exterior walled area and the glazing.

Goals

The graphic imagery of steam and clouds relates to Stotfold’s agricultural heritage, and at the same time presents a transient depiction of local memories and stories once told.

Process

Using Typewriter art as an inspiration to include text into the artworks, it enabled a variety of narratives to be introduced as part of a collaborative programme involving six local community groups, schools and members of the public.