St. Anthony Medical Pavilion

Submitted by Priscilla Robinson

0

Client: St. Anthony Medical Pavilion

Location: Denver, CO, United States

Completion date: 2015

Artwork budget: $12,000

Project Team

Artist

Priscilla Robinson

Priscilla Robinson

Art Consultant

Nancy Noyes

Noyes Art Designs

Overview

Commissioned by Noyes Art Designs to create a large mixed media piece for the entry lobby of the new St. Anthony Pavilion Medical in Denver, CO.

Goals

The mixed media panels were installed in a recessed niche next to the main elevator entry to complement deep wood walls and clear etched glass panels. The concept was designed to be a colorful point for the large lobby. A close up of a high country summer meadow of painted textured handmade paper and fused glass was the intent. The state flower, the Colorado columbine, was to be incorporated into the design.

Process

The size of 42" x 96" to fit into the niche was determined. The consultant requested deep layers to accent the deep niche. A stair-step panel of four layers was determined, alternating between textured paper and fused glass backed by mirror.