Children's Hospital ER Corridor - CODAworx

Children’s Hospital ER Corridor

0

Client: Penn State Milton S. Hershey Medical Center

Location: Hershey, PA, United States

Completion date: 2021

Artwork budget: $35,000

Project Team

Artist

Talley Fisher

Talley Fisher Sculpture, LLC

Project Coordinator

Claire de Boer

Penn State Health

Overview

This corridor sculpture is located in the Children’s ER of Milton S. Hershey Medical Center, and consists of playful leaves that extend 75′ down the hallway and sit 4′ high. Local insects and animals are hidden in the unique designs of each leaf, creating a fun “seek and find” element for the children, while the colors serve as a wayfinding tool. Solid aluminum overlays sit on top of perforated aluminum elements, creating the illusion of depth, while the overlapping perforations create interesting moiré patterns in the voids. The hallway is commonly used by waiting families or those who want a quiet reprieve, where large windows look out over an adjacent garden. Bright, powder coating finishes are highlighted by the abundant natural light, creating an uplifting and playful environment.

Goals

The site of the sculpture is primarily used for transportation between the Children's ER and the rest of the hospital, but also serves as a quiet place for waiting families. The goal was to create a fun, interactive wall sculpture to keep children engaged while beautifying the space. Claire de Boer, with Penn State Health, served as the liaison between our firm and the hospital, helping us to establish the botanical theme and adhere to all guidelines for the site.