Glass Core

Submitted by Kris Lin

0

Client

Location: Shanghai, China

Completion date: 2020

Project Team

Design

Kris Lin

Kris Lin International Design

Constructor

Li Hua

Excellence Group

Overview

The project is a reception lobby for the community. The reception lobby of the project is located on the second floor of the building. The building is accessed from an underground garage and ground floor.The elevator connects the basement to the lobby.The glowing elevator is a clear sign of the building.The elevator space is 18 meters high. We use steel structure technology as the glass support, and then combine the glass and LED lights.In the elevator, the translucent glass is inlaid with metal material, and the texture is like white jade with gold rim, and it is like a white rainbow neon falling from the sky.

Goals

The biggest challenge we face is how do we solve the accessibility of space,and how can the 18-meter empty space become a highlight.Entering from the first floor and taking the elevator directly to the lobby on the third floor, you will have the first impression of the space by walking through. Entering from the first floor and taking the elevator directly to the lobby on the third floor, you will have the first impression of the space by walking through.The rectangular ambulatory plane staircase design strengthens the sense of space and at the same time perfectly combines the stairway and the elevator to guide and enrich the flowing lines. One could explore the space choosing the stairs or elevators at will.