Four Seasons Sao Paulo

Submitted by EDG Design

0

Client: Four Seasons

Location: Sao Paulo, Brazil

Completion date: 2018

Project Team

Architect

BAMO

BAMO

Artist

EDG Interior Architecture + Design

Overview

EDG Design’s concept for Neto, the ground floor Italian restaurant at the new Four Seasons Sao Paulo, is inspired by Sao Paulo’s vibrant lifestyle and the cultural diversity that infuses Brazil’s major metropolis with design, gastronomy, art and international flair.

Goals

At Neto, guests are greeted by a two-story sculptural metal façade which encloses an outdoor dining terrace. A floating mezzanine is the focal point of the interior, while the central bar features locally-inspired culinary stations like classic Italian charcuterie. An elegant two-story lattice work wall of Brazilian wood frames an integrated wine display on the far wall and the display kitchen with wood-fired oven offers a dramatic backdrop.

Process

The expansive open floor plan is intentionally arranged with intimate spaces that flow into each other, with dramatic perspectives from the mezzanine above, setting the stage for a memorable ‘see and be seen’ experience.

With a greater population of Italian immigrants than the population of Rome, Sao Paulo boasts a unique take on Italian cuisine. At Neto, Brazil’s bright and bold ingredients are paired with classic Italian staples, creating a menu that is “Italian by heart, Brazilian by soil”. EDG celebrated this pairing into the design of the space, offering guests an elevated experience that is modern, warm, and sophisticated.

The new restaurant merges Italian and Brazilian design with a contemporary point of view. The balance of warm natural and bold geometric patterns set the stage for quintessential Paulista night out.