Facet Corridor

0

Client: Sutter Health

Location: San Francisco, CA, United States

Completion date: 2018

Project Team

Artist

Anne Moran & Robert Brown

Moran Brown Studio

Art Consultant

Jane Thompson

J.D. Thompson & Associates

Overview

This colorful wall sculpture was commissioned for a corridor within the newly opened California Pacific Medical Center in the center of San Francisco, CA. The faceted, multi panel sculpture is made from airbrushed aluminum and measures 20′ wide x 4′ high x 3″ deep.

Goals

Occupying an entire city block along a major San Francisco arterial, the new 12-story Van Ness Hospital is a beautiful, state of the art addition to the city. Throughout the campus an artful use of a calming palette to reduce stress and anxiety of the hospital's staff, patients, and visitors was an important goal in specifying artwork. The commissioned artwork was also intended as respite, facilitating a quiet museum atmosphere within the large medical center.

Process

Jane Thompson as art consultant, suggested a budget, size of artwork and referenced a previous artwork from our portfolio that the client responded well to. The proposed faceted metal wall sculptures were chosen as the artwork's coloration and design are calming but create a sense of movement within the corridor.