Central Park

Submitted by Kris Lin

0

Client: Gemdale Group

Location: Xi'an, China

Completion date: 2020

Project Team

Interior Design

Kris Lin

Kris Lin International Design

Decoration

Jiayu Yang

Kris Lin International Design

Overview

The project is located in Xi’an, next to Xi’an’s largest urban ecological park, about 1700 mu(about 113.4hectares), and has become a natural landscape resource for the project. Every inch of land and every plant has got a very poetic expression. The designers hope to use the “Central Park” as the theme, combined with the guest line, and use the “Introduction, elucidation, transition, and summary” design method to create a reception center with park experience.
Introduction. When you first enter the reception center, as the beginning of the creation of a spatial sequence, the designers use a set of “wood truss” structures as ceilings in the area of the entrance lobby to form a pavilion shape.
The glazed leaf installation art runs through the entire space to create a progressive space charm. Transition. With the pool promenade, the water has been connected in series to the VIP room. Return. They are often planted with magnolia, peony, and osmanthus in the royal garden, forming the artistic conception of rich and noble when you have begonia and magnolia under the roof.

Goals

Introduction-beginning: pavilion
Introduction. When you first enter the reception center, as the beginning of the creation of a spatial sequence, the designers use a set of "wood truss" structures as ceilings in the area of the entrance lobby to form a pavilion shape. The pavilion was a place for pedestrians to rest in ancient times. As an old Chinese saying goes: “The pavilion is where people stop for a rest and gathering”. Integrating eastern philosophy and art into design, it constitutes a dialogue between tradition and modernity.
Elucidation -extension: falling leaves
The glazed leaf installation art runs through the entire space to create a progressive space charm. From the side of the foyer, the leaves begin to fall, and then to the foyer ceiling, and finally falls in the foyer pool. The orderly layout pendant design looks like that as if the leaves blown into the space by the wind. The charm not only plays an artistic role in the space, but also plays a role in "undertaking" the next space.