BASF

Submitted by Eventscape

0

Client: Gensler

Location: Florham Park, NJ, United States

Completion date: 2012

Project Team

Industry Resource

Eventscape

Architect

BASF

Overview

Gensler designed a floating cube art feature for the 2-story lobby in the new North American corporate headquarters for BASF. Eventscape was contracted to engineer, fabricate and install this feature of over 100 – 6” and 4” square custom colored acrylic cubes that cover an area of 225 square feet.

Goals

For its North American regional headquarters, chemical company BASF engaged Gensler to design a progressive and sustainable workplace environment that reflects their vision, brand and culture.

Process

The architect requested a random placement with each cube spread vertically covering a 12” x 12” grid space. Eventscape’s designers engineered a wood template for the installers, designed to incorporate overhead ceiling lights. This was positioned on the floor providing laser points to the ceiling which ensured precise hanging point locations for the suspended cubes.