YIN / YANG, Office Atrium Balcony

Submitted by Joe Gitterman

0

Client: S. L. Green Realty Corp

Location: Valhalla, NY, United States

Completion date: 2016

Artwork budget: $8,000

Project Team

Artist

Joe Gitterman

Client

S. L. Green Realty Corp.

Overview

Yin and Yang are installed in the renovated S. L. Green Reolty Corp. office complex in Valhalla, NY. Each bronze sculpture stands over 8 feet toll on black granite cubes, with a worm, leather-like patina finish and are placed beautifully in the building’s stunning three-story gloss atrium for all to see.

Goals

The essential goals of the commission was to help create a welcoming and inspiring atmosphere to work in.

Process

A fabricator, the client, and myself worked together to make sure the materials and shapes used in the sculpture would compliment each other while showing the fluid motions of the piece.