Tiffany’s Hong Kong Pacific Place

Submitted by Christian Lahoude Studio

0

Client: Tiffany & Co.

Location: Hong Kong, Hong Kong

Completion date: Jan 01, 2011

Artwork budget: $25,000

Project Team

Architect

Christian Lahoude

LMOD STUDIO

Artist

Nancy Lorenz

NANCY LORENZ

Overview

This project is a complete renovation for Tiffany's jewelry store located in Hong-Kong Pacific Place. A full architectural intervention included a storefront design and interiors creating an environment connecting the brand's rich history and identity with today's customer in Asia.

Goals

The goal was to represent the heritage of Tiffany & Co as a brand in a foreign market – It signifies New York City, its birthplace, as a mural embedded in the curved wall, using metallic and pearlescent mediums that are integral to the brand. Located on the main axis of the space upon entering the store, it sets the mood by transporting the viewer back to the brand's roots. New York City’s landscape is captured by the grandeur of the Brooklyn Bridge through the artist’s unique layering of Gold Leaf and Mother of Pearl inlay.

Process

Architect Christian Lahoude challenged contemporary abstract artist Nancy Lorenz to be inspired by New York City and the iconic elements of Tiffany’s history brand identity. Nancy’s understanding of the planned architectural space integrated a mural technique, allowing the commissioned art to be perfectly married to the curved wall following the curvilinear lines of the showcase in the oval room.