Split View Mountain Lodge

Submitted by Reiulf Ramstad Arkitekter

0

Client: Private

Location: Buskerud, Norway

Completion date: 2013

Project Team

Artist

Reiulf Ramstad

Client

Family

Overview

This holiday home has a clear and clean-cut expression. The volume has a main wing, housing mainly bedrooms, which naturally adapts to the terrain and divides into two branches of living zones. The shift in program and use of different levels allow this part of the building to adapt to the slope of the site. With the same timber cladding on all of the outer walls and on the roof, the holiday home is unified in one structure.

Goals

-/-

Process

-/-

Additional Information

The mountain lodge is a continuation of Norwegian building traditions in form and materiality, perched beautifully within its landscape and responding to its context. The family provided a straight-forward program for their mountain lodge: four bedrooms, separate living and dining areas, a youth lounge, a mezzanine for the younger children and a small annex. The extruded form of the structure frames the spectacular views from within the cabin, while strategically positioned smaller openings along its volume provides glimpses of the immediate surroundings. The attention to detail and high quality is comprehensive and coherent throughout the project.