Sensory Overload

0

Client: Stonehill Taylor

Location: New York, NY, United States

Completion date: 2017

Artwork budget: $100,000

Project Team

Artist

Shawn Trentlage

Trellage-Ferrill Studio

Artist

Ryland Gulbrandsen

Trellage-Ferrill Studio

Artist

Amber Nicks

Trellage-Ferrill Studio

Architect

Michael Suomi

Stonehill Taylor

Overview

Put down your phones and step into Sensory Overload, a real-world interpretation of your favorite social media apps, where you can experience and discover the world through more than just your screen. Taking inspiration from the idea of connectivity and interaction, Sensory Overload catapults us into the future of design that is modern, playful, and sexy, that inspires and intrigues but never overwhelms. This temporary structure was created for BDNY2017 out of crafted aluminum. The footprint of the structure is 20'x70' and it is 12' tall.

Goals

The open plan is divided into three areas: the softer furniture and palette of “Soothe” provides a quiet oasis for conversation; the central bar in “Awaken” features interactive TV screens and artwork that encourage guests to play within the space; and “Stimulate,” the final bar lounge area showcases eye candy in the textured materials and vibrant colors that beg for exploration. The space is completed with the exposed and transparent features of the guestroom. Sensory Overload invites you to move beyond the façade and peel away the layers to bring your mind back to life.

Process

Trellage-Ferrill Studio joined forces with interior and architectural design firm, Stonehill Taylor, to create the artwork for the Sensory Overload booth space at BDNY 2017.
The space was inspired by the idea of connectivity and interaction, sensory overload catapults us into the future of design that is modern, playful, and sexy, that inspires and intrigues but never overwhelms.