0

Client: Private homeowner

Location: Dallas, United States

Completion date: 2019

Project Team

Artist

Heather Hancock

Heather Hancock Studio

Client

Private homeowner

Overview

Client wanted a vertical composition from Scan series to hang in a 2-story open stairwell in her new contemporary home in Dallas. The light-filled stairwell offers ideal natural light conditions for shimmering glass.

A vertically stacked hanging of two pieces each 28”x48” was determined to be the best proportion on the wall. Mixed media with glass creates a bold and dynamic visual experience.

Goals

The vertical composition of abstracted text in Scan is inspired by our incessant scanning and filtering of information in our daily lives. The fonts selected offer a vertical rhythm which functions as a sort of urban vine, continually transforming and endlessly creative.

Process

The client was provided with renderings of possible sizes/proportions of pieces in her space. The client opted for color accents in the art pieces given her neutral interior design palette. A nature-inspired palette of grays with accents in bright green was suggested and rendered for client approval. Bright green and an iridized green/blue glass was selected to bring in a wider color range. Iridized glass is also uniquely effective in catching ambient light, adding to the dynamic quality of the hanging.

Additional Information

Work shipped framed and ready to hang with a 3 week turn-around.