Portofino Restaurant

Submitted by SPL - Arquitectos

0

Client: Portofino

Location: Sesimbra, Portugal

Completion date: 2012

Artwork budget: $300,000

Project Team

Client

Portofino

Architect

Sofia Lucas

Architect

Sofia Lucas

Architect

Sofia Lucas

Overview

Considering the pre-existing, as well as the constraints of the predetermined schedule, the architect tried to create a building whose volume would integrate the territory, without undermining its functionality and versatility. In this sense, it was somehow the dematerialization of the building to the person who observes the beach, creating open plans and glazing to the east, leaving the spaces most closed to the west.

Additional Information

We opted for the creation of a basement, yet soft, to the whole building and terrace area allowing an increase in relation to the territory, thus achieving a greater visual projection on the beach, emphasizing the connection to the Town and to the sea. We designed a building composed of three volumes that are tied together at the entrance, which also provides connection to the outdoor deck, where you enter the building. Each volume consists of different spaces yet they all complement each other.