Penetration

Submitted by Kris Lin

0

Client

Location: Nantong, China

Completion date: 2019

Project Team

architect

Kris Lin

Kris Lin International Design

Interior Design

Jiayu Yang

Kris Lin International Design

Overview

The project locates at the crossing of Changqing Road and Yongyi Road with a river in the front. We undertake the architecture, interior, landscape, finish and furnishing design of the project which shorten the distance between natural environment (river) and human. We establish waterscape in the interior space of the building and bring the river view into interior space.

There is riverside in front of the project and a municipal road on the side. Based on special condition of the project, the designer conduct space division and set an architectural wall: on the side facing the river, large area of glass curtain wall is made to open the view to natural landscape, while on the side facing the road is divided with solid wall to avoid noise. This make it possible for people to enjoy the river view from the interior area while avoiding the noise to enter the interior space. This form a complete space in which one can calm down and enjoy the view outside.

We designed water scape on the side facing the river to shorten the distance between the river and the building and introduce the water scape into the interior space. This design brings the natural water scape to the people and make people and the nature closer.

Goals

Environmental friendly material is applied in all the spaces of the building. Steel structure is used for architectural structure and frameless glass curtain wall is designed to connect the exterior and the interior space. Façade of the building is applied with calcium silicate board which is a kind of cost-efficient material and can be installed easily with compliance to relevant water-proof and fire-proof codes.
First, we work out the layout for architectural landscape and interior space. Later we also undertake the work of finish and furnishing. We use 3D model to simulate the dimensions and sense of space. The final effects presented are the same as what the 3D model showed. Interior and exterior landscape is used to enhance the natural scene of the project. On the road side, high solid wall is built as the partition in vision and noise. This guides and switches vision of the guest to the landscape direction aiming at to avoiding the disadvantage of noisy road.