Parking Garage Screen

0

Client: Lane Partners

Location: Napa, CA, United States

Completion date: 2020

Artwork budget: $500,000

Project Team

Artist

Gordon Huether

Gordon Huether + Partners, Inc.

Client

Lane Partners

Lane Partners

Overview

Lane-Partners, based in Menlo Park, CA commissioned Gordon to create a massive, waterjet cut and powder-coated metal parking garage screen for a brand new 230,000 square-foot office building and parking structure. Made up of 300 laser-cut aluminum panels, the art screen clads the parking structure in a repetitive Redwood Tree pattern, referencing the local landscape and the coastal redwood trees indigenous to the area. 8,400 square feet of material was used and powder-coated in white paint to complete the effect. The laser cut areas of the panels serve dual purpose by providing ventilation for vehicular traffic within the parking structure while also creating interesting light patterns projected onto adjacent surfaces from percolating sunlight throughout the day. The large art screen clads the exterior garage façade and part of the exterior of the building, and provides a comfortable and modern space for employees in Silicon Valley to commute to and from work.

Goals

The large art screen clads the exterior garage façade and part of the exterior of the building, and provides a comfortable and modern space for employees in Silicon Valley to commute to and from work. The art screen was designed and fabricated for the parking structure and provides visual interest while also allowing for air flow.