Nike Flagship

Submitted by FreelandBuck

0

Client: Nike

Location: San Francisco, CA, United States

Completion date: 2013

Project Team

Industry Resource

MC2

Client

Nike

Artist

FreelandBuck

Overview

Part of Nike’s overhaul of the San Francisco flagship store, our two-story lobby installation is a dynamic array of over 600 reclaimed bleachers which cantilever out over the escalator leading up to the main level of the store.

The well-worn bleacher board, a material Nike has used in numerous stores to convey familiarity and use, is organized here as a set of vectors that flow through the lobby. The anomalies of the material disrupt the smoothness of the geometry; the unstable, precarious array disrupts a purely nostalgic reading of the bleachers yielding a wider range of associations.