MNDFL Meditation Studio

Submitted by Artisan Moss

0

Client: Hyphen & Co (designer)

Location: New York, NY, United States

Completion date: 2015

Project Team

Client

MNDFL Meditation Studio

Overview

This installation was designed as a collaboration between Artisan Moss (artist) and Hyphen & Co (designer) to bring in a preserved (maintenance free) botanical wall. Approximately 109″; wide X 72″; tall gently sloping top.

Goals

Creating a tranquil and contemplative installation was paramount to provide a peaceful setting in which to meditate in the busy city. A deep monotone green tone was selected along with an extra lush styling, to provide the true feeling of a living wall. Integrating the angle of the ceilings slope into the design helped unify the space.

Process

Hyphen & Co was charged with bringing nature into this meditation studio on behalf of the client. They set the shape and color criteria and allowed Artisan Moss to our intuition and artistic sensibilities to create an organic and natural installation that could invoke a calming of the mind.

Additional Information

Having provided numerous commercial, institutional installations, the concept of using our work in a meditation studio was an opportunity that we were delighted to be apart of. This project felt like a very natural extension of our body of work.