Millcreek Community Library

Submitted by Cordell Taylor

0

Client: Salt Lake County Public Art Collection

Location: Salt Lake City, UT, United States

Completion date: 2012

Artwork budget: $40,000

Project Team

Architect

Jeffery L Davis

Architectural Nexus

Artist

Cordell Taylor

Overview

Design an Artwork for the Library that can be integrated and will compliment the existing Architectural design.

Goals

The Design of the Library reading room was designed with a central fireplace and very little wall space or other open areas because of the requirement of the libraries need for book shelves and reception desks, research areas and other library uses. It was very important to take these purposes into consideration and to design a work that could be integrated into the space without conflicting with the Libraries intended needs.

Process

It was very important to meet with both the Architect and Library Administrators to determine a location that would both fulfill their requirements provide an artwork that would compliment the surrounding architecture and create a space that was inviting to their patronage.