Menlo Park

Submitted by Kat Lam

0

Client: Facebook HQ

Location: Menlo Park, CA, United States

Completion date: 2018

Artwork budget: $30,000

Project Team

Artist

Kat Lam

Client

Facebook

Overview

An 8.5’ x 125’ x 6’ exterior acrylic mural that wraps around a Frank Gehry-designed building at Facebook Headquarters in Menlo Park. The entire mural encompasses three walls of MPK 21’s Lobby 9 with continuous design applied to the sidewalks surrounding the building.

Goals

The mural serves as a means of wayfinding for guest to locate the entrance of the building. Since the surrounding space is dimly lit, the mural's purpose was also to bring more vibrancy to the area.

Process

This immersive piece was designed in one week, including one round of feedback. Installation took approximately 2 weeks, with help from one assistant.

Additional Information

This is one of my favorite projects to date. I find so much joy when I incorporate my designs throughout the entirety of the space and painting on unexpected surfaces.