Flying

Submitted by Kris Lin

0

Client: Galaxy Holdings

Location: Jiangyin, China

Completion date: 2019

Project Team

Architect

Kris Lin

Kris Lin International Design

Interior Design

Jiayu Yang

Kris Lin International Design

Overview

The project is located at Jiangyin city on the edge of the Yangtze River. Designers create an urban art experience center. It is hoped that it will represent the development and take-off of the city. Therefore, it is named as the “Flying”.

The whole design concept revolves around the “flying over the water surface”, introducing the natural elements of the Yangtze River water into the pool landscape.

Looking at the whole building, the design of the structure is like a pair of flying wings, full of power and rhythm. The cantilever structure is adopted, and no column net is seen from the appearance. The exterior material is made of white and gray aluminum plate with beige marble, which makes the geometric shape run through the indoor and outdoor space.

In the combination of the two major building blocks, the surrounding spatial moving line includes a large area of waterscape. The center of the waterscape is designed with a quiet path that runs through the multi-functional display experience area. The mirrored infinity pool on both sides of the trail serves as a unique natural landscape, strengthening the overall relationship between the building and the water symbiosis.

Goals

The whole design concept revolves around the “flying over the water surface”, introducing the natural elements of the Yangtze River water into the pool landscape. In this case, two large building blocks were designed, from one building to another, and the overall structure presents high and low moving lines. Moving through the winding path, we’ll see the city exhibition hall in the main display area, forming a multi-functional space in a surrounding structure.
Looking at the whole building, the design of the structure is like a pair of flying wings, full of power and rhythm. The cantilever structure is adopted, and no column net is seen from the appearance. The exterior material is made of white and gray aluminum plate with beige marble, which makes the geometric shape run through the indoor and outdoor space. Through the turning and interweaving of the body block, the space-sensing air permeability is formed, which weakens the boundary between the inner and outer space, and at the same time creates a different functional space.