Deloitte Canada

0

Client: Deloitte Canada

Location: Toronto, Canada

Completion date: 2016

Project Team

Industry Resource

Windowfilm Systems

Architect

Kearns Mancini Architects

Artist

Entro

Other

Michael Mahovolich

Overview

Deloitte Canada moved their headquarters into a new building downtown, requiring an interior experiential graphics package and wayfinding for 16 floors, for a total of 420,000 sq. ft. of office space. Work­ing in part­ner­ship with Deloitte, Entro was called upon to develop visual strate­gies that would enrich their office envi­ron­ment by build­ing out cohe­sive and engag­ing envi­ron­men­tal graph­ics aligned with Deloitte’s archi­tec­tural vision.

Goals

Together with the architect and Deloitte’s in-house design team, we worked to fulfill the clients corporate commitment to supporting changing work styles and encouraging a sense of community among employees. Deloitte wanted the environment to reflect their work, as well as create a built environment intended to inspire, encourage, engage, and cultivate growth, learning and collaboration. The project began with subtle and elegant wayfinding based on the Montreal tower, and eventually took a new direction, making it unique to the local location.

Process

Working the level indicators into the mill­work of all elevator lobbies embellished and differentiated the space. In collaboration with the mill­work trade, we were able to customize the wood treatment at the lobbies in order for the graphics to integrate seamlessly. Additionally, every different level is signaled by a colour unique to that floor. This colour is added throughout the space in subtle ways to carry the theme and personality of each floor and create ‘neighbourhoods’ to further inspire community-building. Printed on vinyl and sandwiched between glass, photographic collages give the illusion of being backlit. We selected scenic photographs of Canada to create dreamlike landscapes that would evoke emotional responses, meanwhile complementing the paintings and sculptures specifically curated for the University. Subtle wayfinding was achieved by including images that were an interpretation of Canada East to West, North to South. In other spaces, the local context of the area was introduced by including historical and iconic photos of the city. These work areas use an overlay of geometric shapes over photography to keep the area fresh and introduce character to the spaces themselves.

Additional Information

This project won a Graphis Design Annual Silver Award.