Bulgari Pavilion

Submitted by Ermis Adamantidis

0

Project

Client: Bulgari

Location: Abu Dhabi, United Arab Emirates

Completion date: 15/11/2012

Artwork budget: $300,000

Project Team

Architect

Dominiki Dadatsi

Not A Number Architects

Architect

Madhav Kidao

Not A Number Architects

Overview

The BVLGARI Pavilion is an installation commissioned by the prestigious luxury jewellery brand for Abu Dhabi Art 2012.
The reapproriation of something mundane and transforming it into something magnificent became the starting point for our design concept.
A design based upon the packing of acrylic tubes was devised. By packing them close together not only do they begin to form mass but also provide structural rigidity. The concept was to slice and cut, smooth and polish the form to result in new spaces and environmental conditions, to reinvent the material as something extraordinary and unique.