Because of you

Submitted by Josh Garber

0

Client: Georgia Tech University

Location: Atlanta, GA, United States

Completion date: 2018

Artwork budget: $105,000

Project Team

Artist

Josh Garber

Architect

Micheal Waechter

Waechter Architects

Strucutral Enginner

Steve Kibler

Steve Kibler

Installer

Dennis Callahan

Callahan and Associates

Overview

“Because of you” is made of welded stainless screws and hex nuts and is attached to a substructure that is mounted below the sidewalk pavers. It is 100 x 72 x 70 inches.

Goals

This commission for Georgia Tech University is based on the white blood cell, the macrophage. It is meant to be an homage to the biomedical researchers at the Engineered Biosystems Building who are working on cures for implacable diseases

Process

In this project, there was extensive collaboration with the Landscape Architect, Architect, and Art Consultant. I welded approximately four thousand screws and hex nuts over a substructure.