Apogee

Submitted by Albert Dicruttalo

0

Client: El Camino Hospital

Location: Mountain View, CA, United States

Completion date: 2020

Artwork budget: $130,000

Project Team

Art Consultant

Steve Dolan

Andrea Schwartz Gallery

Art Consultant

Andrea Schwartz

Andrea Schwartz Gallery

Overview

“Apogee” is a stainless steel sculpture measuring 6' x 20' x 6.5' and weighing 3,800 pounds. It was commissioned by El Camino Hospital in Mountain View, California.

Goals

The original concept began with the idea that healthy minds, bodies and spirit are equally important to our well being. The sculpture is a beacon for the main entrance of El Camino Hospital and is intended to engage viewers and invite contemplation.

Process

The commissioners wanted a sculpture of scale to compliment the architecture and landscape while serving as a way finding element. Also, it was important that the work conceptually emphasized well being and healing.