Community Pathways

Submitted by Ellen Steinfeld

0

Client: JCC Greater Buffalo

Location: Buffalo, United States

Completion date: 2018

Overview

The commission was for Buffalo's largest community center heavily used by all religions, age groups and multi cultural ethnicities. The wall relief is permanently installed at the entrance of the building and fabricated out of low maintenance one half inch thick stainless steel.

Goals

The goal of the composition was to create a welcoming sculpture for the hundreds of people who daily use the building. The image of pathways leading to the house is a welcoming symbol that everyone relates to as well as the doves of peace, the menorah and the olive branch of peace.

Process

During the design process, fabrication and installation I worked closely with the architect, contractor and director of the community center.